Доступність посилання

ТОП новини

У Криму Верховний суд відхилив апеляцію Буджурової щодо позову проти ФСБ


Лілія Буджурова
Лілія Буджурова

Верховний суд Криму відхилив апеляційну скаргу кримської журналістки, заступника генерального директора продакшн-студії «Qara Deniz Production» Лілії Буджурової, щодо позову проти співробітників російського ФСБ, які проводили обшук в її будинку 2 листопада 2015 року.

Як повідомляє проект Радіо Свобода, сайт Крим.Реалії, Верховний суд залишив у силі рішення Київського районного суду Сімферополя.

«Нічого несподіваного для мене не відбулося. Я так і думала. Важко припускати, що в Криму суд стане на сторону громадянина, який судиться з ФСБ», – прокоментувала Буджурова.

«Хоча я розумію, що це гра в одні ворота, що захист своїх прав на цій території – це односторонній рух і за цим рухом йдуть ті, у кого є сила. Тим не менш, я думаю, що я буду апелювати і далі», – додала вона.

Правоохоронні органи наразі не коментують це рішення суду.

Раніше в листопаді 2015 року суд відхилив позов Буджурової проти співробітників ФСБ. Причиною позову стала відмова адвокату журналістки бути присутнім на місці проведення слідчої дії.

Обшук в будинку Буджурової провели 2 листопада 2015 в рамках кримінальної справи проти власника телеканалу ATR Ленура Іслямова, якого звинувачують в екстремізмі. Раніше Буджурова працювала на цьому телеканалі, але після його переїзду до Києва в травні цього року, вона і екс-генеральний директор ATR Ельзара Іслямова створили незалежну продакшн-студію «Qara Deniz Production».

XS
SM
MD
LG