Доступність посилання

ТОП новини

Роковини вбивства в Гюмрі. Суд над солдатом Росії триває (фотогалерея)

У Гюмрі у вівторок пройшли жалобні заходи з нагоди річниці вбивства в цьому вірменському місті 12 січня минулого року сім'ї Аветисян – семи осіб, включаючи двох малолітніх дітей. Кримінальні справи заведені вірменської та російською сторонами. У злочині звинувачується громадянин Росії, колишній військовослужбовець 102-ї російської військової бази в Гюмрі Валерій Пермяков. Провину він визнав. Масове вбивство викликало хвилю протестів. Через рік після трагедії родичі вбитої родини скаржаться, що справжні мотиви та обставини злочину, як вони вважають, так і не були виявлені.

Сестра убитої Асмік Аветисян, Рита Петросян говорить, що не вірить в те, що Пермяков діяв один. Родичі не задоволені і тим, що суд у справі про вбивство проходить на території російської військової бази, і заявляють, що якщо так буде продовжуватися і далі, то вони мають намір бойкотувати засідання.
У серпні минулого року російський гарнізонний військовий суд на території 102-ї військової бази засудив Пермякова до 10 років колонії суворого режиму за дезертирство і розкрадання зброї. Справу за статтею «вбивство» було виділено в окреме провадження і передано вірменській стороні. Судовий розгляд у цій справі почався 18 грудня. Чергове засідання призначене на 18 січня.

XS
SM
MD
LG