Доступність посилання

ТОП новини

Суд арештував пенсії Януковича і Азарова


Віктор Янукович та Микола Азаров
Віктор Янукович та Микола Азаров

Печерський районний суд Києва арештував пенсії екс-президента Віктора Януковича і екс-прем’єра Миколи Азарова. Про йдеться в ухвалах суду, які опубліковані в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Як ідеться в ухвалі суду, в Азарова пенсія була понад 17 тисяч гривень, а у Януковича – більше 16 тисяч гривень.

21 грудня 2015 року суд заборонив видаткові операції, клопотання про арешт пенсій подав представник Генпрокуратури.

«Досудове слідство встановило, що від жовтня 2010 року по липень 2013 року президент України «за попередньою змовою з групою осіб», зокрема з прем’єром, міністром фінансів, службовими особами «Укртелекому», «зловживаючи своїм службовим становищем», організували фінансування за рахунок держбюджету будівництво телекомунікаційної мережі спецпризначення, «внаслідок чого заволоділи майном – державними коштами на загальну суму 220 мільйонів гривень», – йдеться в ухвалі.

Віктор Янукович утік із України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. Відтоді він переховується на території Росії, яка не відповідає на запити України про його видачу в рамках міжурядових домовленостей.

За даними Генпрокуратури, проти колишнього президента України загалом порушені п’ять кримінальних проваджень: щодо «Межигір’я», Сухолуччя, злочинів на Майдані, злочинної організації, «Укртелекому».

Раніше повідомлялося, що поліція розслідує розтрату державних коштів на виплату пенсії колишньому прем’єр-міністру України Миколі Азарову. У січні минулого року Інтерпол оголосив у міжнародний розшук колишнього прем’єра Миколу Азарова, а також інших колишніх високопосадовців.

Азарова звинувачують у перевищенні влади, що спричинило тяжкі наслідки, привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем.

Екс-прем’єр звинувачення на свою адресу відкидає. Азаров перебуває в Росії.

XS
SM
MD
LG