Доступність посилання

ТОП новини

Цієї доби сепаратисти на Донбасі не застосовували важкого озброєння – штаб АТО


У штабі АТО заявляють про 15 випадків порушення перемир’я бойовиками на Донбасі упродовж нинішньої доби.

«Біля Донецька не припиняються обстріли наших позицій у районі Пісків, Опитного, південніше Авдіївки. Там ворог застосовував лише стрілецьку зброю, гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети. З такого ж озброєння загарбники вели вогонь по опорних пунктах українських підрозділів біля Новгородського, Зайцева та Майорська. Неподалік Майорська «працював» ворожий снайпер. Українських воїнів, що несуть службу біля Троїцького, Ясиноватського району Донецької області, незаконні збройні формування обстріляли з підсвтольних гранатометів», – повідомив увечері 12 січня речник штабу АТО Антон Миронович.

За його словами, упродовж доби сепаратисти тут не застосовували важкого озброєння.

На Луганщині та біля Маріуполя 12 січня порушень перемир’я не було, додав Миронович.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

В угрупованні «ДНР» заявляють, що за минулу добу українські військові 22 рази обстріляли їхні позиції з мінометів. В угрупованні «ЛНР» кажуть, що українські військові зосереджують біля лінії зіткнення військову техніку.

Наприкінці минулого року на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську досягли домовленості про черговий, уже шостий режим тиші на Донбасі, що мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року, але повідомлення про порушення режиму припинення вогню продовжують надходити. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в його порушенні і заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG