Доступність посилання

ТОП новини

Конгрес має схвалити застосування військ США проти угруповання «Ісламська держава» – Обама


Барак Обама
Барак Обама

Конгрес Сполучених Штатів має схвалити використання американських збройних сил проти угруповання «Ісламська держава», якщо законодавці справді прагнуть перемоги у війні з тероризмом. Про це у щорічному звернення «Про становище країни» сказав президент США Барак Обама.

«Але американці мають знати, що чи з рішенням Конгресу, чи без нього, угруповання «Ісламська держава» вивчить ті ж уроки, як і терористи до них. Якщо маєте сумніви в рішучості Америки побачити торжество справедливості, спитайте Усаму бін Ладена», – відзначив президент США.

«Якщо ви шукаєте американців, ми знайдемо вас. Це може потребувати часу, але ми маємо добру пам’ять, і наші можливості необмежені», – додав Обама.

США очолюють міжнародну коаліцію, яка протистоїть угрупованню «Ісламська держава». До складу глобального об’єднання входять 60 країн, включно з Україною. Коаліція завдала близько 10 тисяч повітряних ударів із метою зруйнувати інфраструктуру бойовиків.

Угруповання «Ісламська держава» захопило значні території в Іраку та Сирії. Проте вже понад півроку нових суттєвих здобутків це угруповання не має.

XS
SM
MD
LG