Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко пропонує Яценюку розглянути питання збільшення посадових окладів військових


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко звернувся до прем’єра Арсенія Яценюка з пропозицією негайно розглянути питання збільшення розмірів посадових окладів та окладів за військовими званнями військовослужбовців.

Як повідомляє прес-служба президента, у листі Порошенко пропонує збільшити виплати «воїнам, ураховуючи важливість завдань щодо оборони країни від російської агресії, захисту її територіальної цілісності, що виконуються військовими в умовах загрози їхньому життю та здоров’ю, а також з метою уникнення диспропорції між розмірами грошового забезпечення військовослужбовців та представників інших силових відомств».

«Порушене питання прохання опрацювати в межах видатків, передбачених у держбюджеті України на 2016 рік на зазначені цілі», – йдеться в листі.

У грудні минулого року головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко заявляв, що з 1 січня 2016 року планується збільшення грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних сил України. Зокрема військовий (служба за контрактом) отримуватиме 7 тисяч гривень, командир бригади – 14 тисяч, командир батальйону – 12 тисяч, а командир роти – 10 тисяч.

Тоді ж, у грудні, Порошенко підписав укази про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про оборонний бюджет на 2016 рік. РНБО пропонує урядові передбачити у проекті закону «Про державний бюджет на 2016 рік» видатки на гарантування національної безпеки і оборони в обсязі 5% від ВВП, але не менш як 100 мільярдів гривень, із загального фонду держбюджету.

Держбюджет-2016 депутати ухвалили в ніч на 25 грудня 2015 року. Як повідомила міністр фінансів України Наталія Яресько, видатки на національну безпеку, оборону складуть 113,6 мільярда гривень, або 5% ВВП. У 2014 році армійський бюджет складав близько 15 мільярдів гривень.

XS
SM
MD
LG