Доступність посилання

ТОП новини

У Молдові протестували через кандидатуру прем’єра


У Молдові мітингували «за» і «проти» кандидатури прем'єра (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:59 0:00

У Молдові мітингували «за» і «проти» кандидатури прем'єра (відео)

Президент Молдови Ніколае Тімофті відхилив кандидатуру бізнесмена Влада Плахотнюка на посаду прем’єр-міністра, що є кроком до дострокових виборів, які можуть відкинути цю країну назад в орбіту Росії.

За словами Тімофті, Плахотнюк, який був номінований на цю посаду раніше 13 січня, «не зустрів єдності», щоб обійняти посаду.

Багато хто у Молдові вважає, що Влад Плахотнюк, має вплив на судову систему у країні і використовує його для боротьби проти опонентів, зокрема щодо колишнього прем’єра Влада Філата, який чекає суду за звинуваченнями у корупції.

У вівторок у Кишиневі тисячі людей вийшли на акцію, протестуючи проти можливого призначення Влада Плахотнюка на посаду прем’єра.

З кінця жовтня 2015 року у Молдові працює тимчасовий уряд. Це сталося після того, як попередній проєвропейський уряд був відправлений у відставку після корупційного скандалу.

Згідно з соціологічними опитуваннями, у разі дострокових виборів, перемогу отримали б проросійські партії, які хочуть перегляду угоди про асоціацію між Кишиневом та ЄС, а також зближення відносин з Росією.

XS
SM
MD
LG