Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд переніс розгляд скарги Корбана на 22 січня


Геннадій Корбан
Геннадій Корбан

Апеляційний суд Києва переніс розгляд скарги адвокатів лідера партії «Укроп» Геннадія Корбана на рішення про тримання під вартою на 22 січня.

Розгляд апеляції перенесли для того, щоб суд та захисники могли ознайомитися з новими матеріалами справи, а також для розгляду Державною судовою адміністрацією можливості перебування підозрюваного не в клітці, а поряд із захисниками.

Під час засідання захисники подали відповідне клопотання, посилаючись на Європейську конвенцію з прав людини, суддя вирішив направити відповідний запит до судової адміністрації.

Також у ході засідання захисники Корбана стверджували, що їхній підзахисний переніс інфаркт і вже 17 днів перебуває на лікуванні.

«Колегія суддів, порадившись на місці, вирішила задовольнити клопотання захисту частково. Відкласти розгляд справи. Надіслати лист до Державної судової адміністрації щодо оформлення зали судового засідання відповідно до вимог Конвенції. А також надіслати лист до відповідної установи з проханням повідомити результати призначеної експертизи. Наступне судове засідання призначити на 22 січня 11 годину», – йдеться в ухвалі суду.

Розгляд апеляції Корбана розпочався 5 січня, проте захисники підозрюваного одразу ж заявили про відвід двом із трьох суддів.

28 грудня 2015 року Дніпровський районний суд Києва вирішив змінити Корбану запобіжний захід з домашнього арешту на тримання під вартою терміном до 25 лютого 2016 року. Засідання щодо зміни запобіжного заходу тривало кілька днів.

31 жовтня 2015 року лідера партії «Укроп» затримала СБУ. Його підозрюють у причетності до викрадення людей, у створенні злочинної організації, перешкоджанні діяльності виборчих комісій та привласненні коштів благодійної організації в особливо великих розмірах. Корбан причетність до цих злочинів відкидає.

XS
SM
MD
LG