Доступність посилання

ТОП новини

За добу сепаратисти 37 разів порушили перемир’я на Донбасі – штаб АТО


У штабі АТО заявляють, що з півночі до 18 години бойовики на Донбасі 37 разів порушили перемир’я.

«Обстріли майже не вщухали біля Донецька та на Горлівсько-Світлодарській дузі. З території Донецького летовища бандити декілька разів зі стрілецької зброї та гранатометів відкривали вогонь у бік наших опорних пунктів в районі Опитного та Пісків. З північних околиць Донецька стріляли по українських воїнах, які несуть службу на підступах до Авдіївки. Напруженою ситуація залишається й біля Горлівки. Бойовики відкривали вогонь біля Новгородського та Зайцевого», – повідомив увечері 13 січня речник штабу АТО Антон Миронович.

«Декілька обстрілів позицій сил АТО зі стрілецької зброї, гранатометів та великокаліберних кулеметів зафіксовані біля Луганського. Також під вогнем бойовиків сьогодні опинились наші захисники біля Троїцького, що на межі Донецької та Луганської областей, та в районі Новоселівки», – додав Миронович.

За його словами, сепаратисти не застосовували важкого озброєння упродовж нинішньої доби.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Бойовики угруповання «ДНР» заявляють, що сьогодні вранці українські військові обстріляли територію Донецького аеропорту, а сепаратисти угруповання «ЛНР» заявляють, що вчора українські військові обстріляли перехрестя біля Слов’яносербська.

Наприкінці минулого року на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську досягли домовленості про черговий, уже шостий режим тиші на Донбасі, що мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року, але повідомлення про порушення режиму припинення вогню продовжують надходити. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в його порушенні і заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG