Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі не дотримуються умов перемир’я – штаб АТО


Українські військові повідомляють про рекордну у 2016 році кількість – 70 обстрілів із боку проросійських бойовиків на Донбасі впродовж доби 13 січня. Про це йдеться в ранковому зведенні прес-центру штабу АТО 14 січня.

Найбільш напружена ситуація, за цими даними, була поблизу Донецька та Горлівки

«Режим «повної тиші», про дотримання якого вчора знову було домовлено у Мінську, супроводжується виключно в односторонньому порядку – силами АТО», – вважають у штабі.

Українські військові також інформують про щонайменше 10 разів порушення сепаратистами перемир’я вже після півночі 14 січня.

Водночас, як твердить штаб АТО, «на Луганщині та Маріупольському напрямку вчора та вночі обстановка залишалась спокійною».

В угрупованні «ДНР» також повідомляють про бойові дії на околицях Донецька та Горлівки, але в порушенні режиму тиші сепаратисти звинувачують Збройні сили України.

В угрупованні «ЛНР» про бойові дії не повідомляють.

13 січня в Мінську на засіданніТристоронньої контактної групи були досягнуті нові домовленості про припинення вогню з 14 січня.

Наприкінці минулого року на засіданні контактної групи в Мінську також були домовленості про черговий режим тиші на Донбасі, що мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року, але повідомлення про порушення режиму припинення вогню далі надходять.

Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в його порушенні і заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG