Доступність посилання

ТОП новини

Глава МЗС Нідерландів: асоціація з Україною – це вигідна торговельна нагода


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Влада Нідерландів буде відстоювати голосування «за» угоду про асоціацію України та ЄС на референдумі, ініційованому євроскептиками цієї країни. У цьому членів Європарламенту запевнив голова МЗС Нідерландів Берт Кундерс.

«Ми переконані, я це особливо підкреслюю, що асоціація з Україною – це поглиблення нашого економічного та політичного співробітництва і має сприяти стабільності та процвітанню на наших східних кордонах», – заявив дипломат, зауважуючи, що «це виняткова нагода інтенсифікації багатосторонніх торговельних відносин з державою, що налічує 45 мільйонів населення».

«Це принесе користь і їм, і нам, – додає Кундерс. – Ми будемо активно відстоювати підтримку цієї угоди нашим населенням і продовжимо пояснювати нідерландцям, які вигоди це їм принесе».

Виборча рада Нідерландів призначила референдум щодо Угоди про асоціацію Україна – ЄС на 6 квітня 2016 року. У цьому органі наголосили, що референдум не має зобов’язувального характеру, його результати не можуть змусити уряд відкликати угоду.

Під час візиту до Нідерландів 27 листопада президент України Петро Порошенко заявив, що українці сподіваються на мудре рішення громадян Нідерландів на референдумі щодо цієї угоди.

Уряд Нідерландів заявляв про намір провести кампанію на підтримку позитивного голосування на референдумі, питанням якого буде Угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

XS
SM
MD
LG