Доступність посилання

ТОП новини

Потік переселенців з Донбасу на Дніпропетровщину не припиняється – Мінсоцполітики


Центр допомоги переселенцям у Дніпропетровську (архівне фото)
Центр допомоги переселенцям у Дніпропетровську (архівне фото)

Потік переселенців з Донбасу до Дніпропетровської області не припиняється, повідомив радник Міністерства соціальної політики України з питань внутрішньо переміщених осіб у Дніпропетровській області Георгій Бібік на прес-конференції Дніпропетровську 14 січня.

За його даними, станом на кінець 2015 року область прийняла 76 тисяч 733 переселенці.

Як зазначив Георгій Бібік, приріст внутрішньо переміщених осіб з 1 вересня 2015 року склав понад 4,5 тисяч осіб.

«Це величезна цифра, навіть за мірками Дніпропетровської області. На жаль, це збільшення відбулося не через перереєстрацію людей, які поновлювали довідки, як, наприклад, у вересні, а через реально збільшення переселенців в області. Звісно, це збільшило навантаження на всі сектори життєдіяльності області, пов’язані з прийомом внутрішньо переміщених осіб. У першу чергу – на житловий фонд», – заявив радник.

За його словами, наразі значно перенавантаженими є місця компактного проживання у Дніпропетровську та тих містах регіону, де у вимушених переселенців є шанси знайти роботу. Населені пункти, віддалені від обласного центру, ще не вичерпали таких можливостей.

Як зауважив посадовець, значною проблемою, є відсутність зведеної інформації про можливості державних установ, різних благодійних організацій та фондів для допомоги переселенцям.

«Не змінюється тенденція до скорочення обсягів реальної допомоги тим, хто її потребує, з боку різноманітних іноземних установ та організацій. Натомість відмічається збільшення різного роду круглих столів та координаційних інформаційних зустрічей», – вважає він.

За оприлюдненими даними, 70% від загальної кількості переселенців з Донбасу на Дніпропетровщині – це пенсіонери, родини з дітьми. Окрім того, область прийняла 6 прийомних сімей і 2 дитячих будинки сімейного типу, які отримують грошові виплати, передбачені державою.

XS
SM
MD
LG