Доступність посилання

ТОП новини

Угода про «відкрите небо» спростить польоти між Україною та США – заступник міністра інфраструктури


Заступник міністра інфраструктури України Володимир Омелян
Заступник міністра інфраструктури України Володимир Омелян

Угода про лібералізацію повітряного простору між Україною та США набула чинності 14 січня 2016 року. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник міністра інфраструктури України Володимир Омелян.

«Як щойно повідомило посольство США в Україні, завершені всі юридичні формальності, і угоду між урядами України та США про повітряні перевезення набула чинності», – написав чиновник у Facebook.

Тепер, за словами Володимира Омеляна авіакомпанії обох країн матимуть право на довільну частоту і ємність повітряних перевезень, а також на самостійне наземне обслуговування в аеропортах.

Авіакомпанії обох країн зможуть виконувати польоти з так званим «правом п’ятої свободи». Це означає «право приймати на іноземній території пасажирів, що прямують на територію будь-якої третьої держави, а також адресовані туди ж вантаж і пошту, і право висаджувати пасажирів і вивантажувати вантаж і пошту, що направляються із будь-якої території, в країні-підписанті угоди».

Угода про «відкрите небо» між Україною та США була підписана 14 липня 2015 року у Вашингтоні. 4 листопада її ратифікувала Верховна Рада України.

Раніше заступник міністра інфраструктури України Володимир Омелян також розповів Радіо Свобода про перспективи авіаперевезень у межах Європи. За його словами, поєднання безвізового режиму із «відкритим небом» може дати новий поштовх для повітряних подорожей, незважаючи на економічну кризу. Якщо найбільші європейські лоукост-авіакомпанії почнуть літати в Україну, зростання авіаперевезень може становити 30 або й 40%, сподіваються у міністерстві.

XS
SM
MD
LG