Доступність посилання

ТОП новини

Івано-Франківська облрада підтримала створення комісії з питань захисту прав учасників і ветеранів АТО


Депутати Івано-Франківської обласної ради на засіданні у п'ятницю підтримали створення і роботу окремої постійної комісії з питань захисту прав учасників і ветеранів АТО та їх сімей. За створення комісії проголосував 81 депутат. На сесію обласної ради прийшли учасники АТО, які стояли в сесійній залі і залишили її лише після голосування.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, на позитивне рішення про створення комісії вплинули зустрічі депутатів з представниками Асоціації учасників АТО, після того, як на попередній сесії у грудні минулого року пропозиція про створення комісїї не була підтримана.

Як пояснив голова обласної ради Олександр Сич, щоб комісія була ефективною, практикуватимуть спільні її засідання з іншими спецкомісіями, «щоб без популізму вирішувати проблеми учасників АТО якнайкраще і найфаховіше». За його словами, важливо вирішувати проблеми учасників АТО по напрямках – медичний, земельний, освітній тощо.

До нової комісії увійшли представники від кожної з 6 фракцій обласної ради. Очолила комісію психолог Наталія Чаплинська.

Загалом в Івано-Франківській обласній раді є 12 постійних депутатських комісій. Як повідомив Олександр Сич, у кожну увійдуть представники від організацій учасників АТО з правом дорадчого голосу. Буде також окремий фонд для надання матеріальної допомоги учасникам АТО.

XS
SM
MD
LG