Доступність посилання

ТОП новини

Ощадбанк подав позов до суду на російський «Сбербанк» – Пишний


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Голова правління Ощадбанку Андрій Пишний повідомив, що банк подав у п’ятницю, 15 січня, позов до Господарського суду Києва через незаконне використання торговельної марки «Сбербанк» в Україні. Про це Пишний повідомив на сторінці у Facebook.

«Ощадбанк наполягає на незаконності перейменування української «дочки» Сбербанку Росії в Сбербанк і заявляє про порушення своїх прав інтелектуальної власності», – йдеться в повідомленні.

Керівник Ощадбанку повідомив, що наприкінці минулого року українська фінансова установа публічно заявили російській стороні про порушення свої прав власності і попередила про право використовувати всі законні механізми для свого захисту.

«В Ощадбанку вважають, що Сбербанк Росії незаконно використовує торговельну марку «Сбербанк», єдиним законним власником якої на території України є Ощадбанк. Крім того, Ощадбанк є також єдиним законним власником виключних майнових прав на такі торговельні марки: «Ощадбанк», «Oschadbank», – йдеться в повідомленні.

Голова правління Ощадбанку Андрій Пишний додав, що з радянських часів певна кількість споживачів досі називає Ощадбанк Сбербанком.

«Ми не можемо ігнорувати і не поважати інтереси цих людей, які можуть бути введені в оману протиправними діями Сбербанку Росії», – сказав Пишний.

Російський банк «Сбербанк Росії» («Сбербанк России») має в Україні дочірній банк, тобто формально український банк, що на 100% належить російському, – спершу під офіційною назвою «Дочірній банк «Сбербанку Росії» (загальновживана коротка назва збігалася з назвою російського банку – «Сбербанк Росії»). Тепер цей банк уже називається просто «Сбербанк». За неофіційними даними, зміна назви (банк при цьому також перетворився із закритого акціонерного товариства на публічне) відбулася 26 листопада. У відкритих ресурсах Єдиного державного реєстру України даних про цю дату немає.

XS
SM
MD
LG