Доступність посилання

ТОП новини

Росія: омбудсмен каже, що не вибачатиметься перед Кадировим


Уповноважений з прав людини у Росії Елла Памфілова
Уповноважений з прав людини у Росії Елла Памфілова

Уповноважений з прав людини у Росії Елла Памфілова вважає недоречною пропозицію депутата російської Держдуми Шамсаїла Саралієва, який порадив їй вибачитися перед головою Чечні за критику на його адресу. За словами Памфілової, обов’язок уповноваженого з прав людини якраз і полягає у тому, щоб вимагати від влади всіх рівнів виконання Конституції.

«Пропозицію даного депутата, яка викликала у мене глибоке здивування, вважаю недоречною. Якщо я, як уповноважений з прав людини, буду вибачатися перед кожним високопоставленим чиновником за критику на їхню адресу, коли вони порушують Конституцію чи нехтують законом, то тоді мені треба просто йти зі своєї посади, оскільки мій прямий обов’язок і є вимагати від влади всіх рівнів виконання Конституції», – заявила Памфілова, яку цитують «РИА Новости».

«Мої смакові пристрасті не мають у даному випадку ніякого значення. Значення має тільки одне – недопущення свавілля, порушення закону і Конституції щодо тих, кого я захищаю. У даному випадку мені вибачатися немає за що», – наголосила Памфілова.

Раніше на зустрічі з журналістами у Грозному голова Чечні Рамзан Кадиров заявив, що опозиція у Росії не зацікавлена у процвітаючій і сильній країні і намагається нажитися на складній економічній ситуації. На думку Кадирова, до таких людей потрібно ставитися як «до зрадників» і судити «за їх підривну діяльність».

З критикою ці висловлювань виступили низка політиків і громадських діячів. Це розкритикувала і російський омбудсмен.

XS
SM
MD
LG