Доступність посилання

ТОП новини

Передача управління компанії Roshen не вплинула на бізнес – гендиректор


Генеральний директор компанії Roshen В’ячеслав Москалевський повідомляє, що Липецька фабрика Roshen виставлена на продаж за 200 мільйонів доларів. Однак, за його словами, покупців наразі немає, компанія перебуває у власності президента України Петра Порошенка.

В інтерв’ю виданню «ЛІГА.Бізнес», опублікованому 15 січня, Москалевський зазначив, що як тільки фабрика була виставлена на продаж, реальні покупці зникли.

«Покупців нормальних немає», – зазначив Москалевський.

У червні 2015 року президент України Петро Порошенко заявив, що планує передати в управління інвестиційної компанії Rothschild свій пакет акцій кондитерської компанії Roshen, у якій він є основним акціонером. 14 січня Порошенко повідомив, що передав свою кондитерську компанію Roshen так званому «сліпому трасту». Він наголосив, що це єдиний інструмент для усунення конфлікту інтересів, крім того, «сліпий траст» має повноваження на продаж корпорації, якщо знайде гідного покупця.

За словами В’ячеслава Москалевського, передача управління ніяким чином не відбилося на бізнесі.

«Петро Олексійович давно вже не займається компанією, він займається політикою. Я його знаю понад 20 років, у нас довірливі відносини, і десь з 2003 року він відійшов від операційної діяльності. У нас ніколи не було ради директорів. Останній раз я питав Петра Олексійовича, що мені робити, десь у 1997 році. З 1997 до 2003 року я йому віддавав звітність, він її читав і ставив питання. Після 2003-го навіть це відбувається вкрай рідко», – каже Москалевський.

Він наголошує, що свою частку у корпорації Roshen продавати не планує.

«Коли Петро Олексійович буде продавати корпорацію, перше, що він повинен зробити – призначити замість мене якусь людину, оскільки я цим займатися не буду. Бо я це робив для себе, а не на продаж. Захоче, нехай продає, я ж не можу сказати «ні», – зазначив гендиректор Roshen.

Порошенко обіцяв продати свій бізнес, зокрема компанію Roshen, після обрання його президентом. Він переміг на виборах президента 25 травня 2014 року.

XS
SM
MD
LG