Доступність посилання

ТОП новини

Кримські татари зібрались на Всесвітній конгрес неподалік адмінкордону з анексованим Росією Кримом


Делегати Всесвітнього конгресу кримських татар у суботу, 16 січня, проводять засідання виконавчого комітету у Генічеському районі Херсонської області, що на адмінкордоні з анексованим Росією Кримом.

Як передає «Крим.Реалії» з посиланням на голову Меджлісу і конгресу кримських татар Рефата Чубарова, на засіданні обговорюватимуть питання роботи конгресу, допомоги діаспори, зокрема очікується презентація представниками турецької діаспори кримських татар проекту будівництва школи в Херсонській області. Делегати також планують обговорити проблеми, пов'язані з дотриманням прав людини в Криму і залучення уваги міжнародної спільноти.

Також у планах заходу – відвідини території громадської акції з блокади Криму, яка триває з вересня 2015 року на адмінкордоні з анексованим Росією півостровом, і чиї активісти вже сьогодні опівдні мають покинути блокпости.

У виконавчий комітет Всесвітнього конгресу кримських татар входять 24 делегати з близько 12 країн світу.

Після анексії півострова Росією на початку 2015 року, за даними Меджлісу, понад 10 тисяч кримських татар змушені були залишити Крим. Лідерам кримських татар – Рефату Чубарову і Мустафі Джемілєву – заборонено в'їзд до Криму і Росії на п'ять років.

XS
SM
MD
LG