Доступність посилання

ТОП новини

АП: до України приїдуть спецпосланці лідерів Німеччини та Франції 


Канцлер Німеччини Анґела Меркель (ліворуч) та президент Франції Франсуа Олланд
Канцлер Німеччини Анґела Меркель (ліворуч) та президент Франції Франсуа Олланд

18-19 січня Україну відвідають cпеціальні посланці канцлера Німеччини Крістофер Хойсген та президента Франції Жак Одібер. Про це повідомляє в суботу Адміністрація президента України.

«Під час зустрічей планується обговорення шляхів інтенсифікації виконання Мінських домовленостей, зокрема повного припинення вогню з боку бойовиків, відведення Росією важкого озброєння і звільнення всіх заручників», – йдеться в повідомленні.

В Адміністрації заявили, що своїх представників канцлер Німеччини Анґела Меркель та президент Франції Франсуа Олланд відряджають згідно з домовленостями від 13 січня з президентом Петром Порошенком.

Цього тижня у ході телефонної розмови Порошенко, Меркель і Олланд обговорили, зокрема, узгодження «можливостей проведення місцевих виборів» у деяких районах Донбасу відповідно до українського законодавства та підготовку до відновлення Україною повного контролю над кордоном.

Захід і Україна звинувачують Москву в підтримці проросійських бойовиків на Донбасі, Москва ці звинувачення відкидає.

Також Москва заявляє, що не має ніяких зобов’язань за Мінськими угодами, бо підписувала їх не як учасник, а як «гарант», і не має наміру виконувати ці домовленості.

XS
SM
MD
LG