Доступність посилання

ТОП новини

Пенсіонери російської Кубані домоглися відновлення пільг


У Росії пенсіонери Краснодарського краю домоглися відновлення пільг на проїзд громадським транспортом. Про це оголосив губернатор Веніамін Кондратьєв за підсумками наради з активістами, яка відбулася 16 січня в крайової адміністрації.

Губернатор також запропонував повернути пільговий проїзд пенсіонерам і всім іншим категоріям громадян, яким раніше була передбачена ця пільга, чий дохід не перевищує подвійного розміру прожиткового мінімуму. Крім того, пільгу отримуватимутьусі жителі краю старше 80 років незалежно від рівня доходу. Також губернатор повідомив, що буде повернутий єдиний проїзний квиток.

З 1 січня 2016 року на підставі змін у регіональному законодавстві всі пенсіонери Краснодарського краю, які отримують пенсію, що перевищує суму прожиткового мінімуму, позбавлялися права на пільговий проїзд у громадському транспорті. Тим, у кого доходи менші, а також ветеранам війни та блокадникам пропонувалося оплачувати половину вартості. Розмір прожиткового мінімуму в Краснодарському краї становить 7700 рублів (це менш як 2500 гривень).

Напередодні малозабезпечені пенсіонери провели мітинг також у Сочі, перекривши одну з головних вулиць (дивіться відео).

Відео з Youtube-каналу Александр Валов

XS
SM
MD
LG