Доступність посилання

ТОП новини

У Севастополі порахували збитки від знеструмлення


Центр Севастополя без вуличного освітлення, 14 січня 2016 року
Центр Севастополя без вуличного освітлення, 14 січня 2016 року

Окупаційна влада Севастополя порахувала збитки від надзвичайної ситуації, спричиненої припиненням подачі електроенергії до Криму з материкової України, інформує сайт проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії». За даними «голови міста» Сергія Меняйла, втрати становлять 350 мільйонів рублів (це понад 111 мільйонів гривень) – без урахування упущеної вигоди.

«І цей збиток нарощуватиметься. Для того, щоб повністю прорахувати збиток, потрібно, щоб надзвичайна ситуація закінчилася», – сказав Меняйло.

За його словами, «уряд Севастополя» надіслав до уряду Росії пропозиції щодо компенсації збитку, «залишилося тільки визначити суму і джерело погашення».

30 грудня 2015 року до Криму перестала надходити електроенергія з материкової України через пошкодження, ймовірно, в результаті вибуху, електроопори в Херсонській області. Зараз ЛЕП, по якій передавалося в Крим до 250 мегават, відновлена, проте електроенергія до Криму не подається, оскільки закінчилася дія контракту з постачання електрики на півострів, який з початку 2014 року окупований Росією.

XS
SM
MD
LG