Доступність посилання

ТОП новини

Володимир Рубан відреагував на закиди СБУ щодо своїх повноважень


Володимир Рубан у краватці з символікою громадської організації «Офіцерський корпус»
Володимир Рубан у краватці з символікою громадської організації «Офіцерський корпус»

Голова громадської організації «Офіцерський корпус» Володимир Рубан у соціальній мережі Facebook відреагував на заяву Служби безпеки України, яка стосувалася його ролі у веденні в Мінську переговорів щодо звільнення полонених.

Рубан написав слова «розлегендування від Тандіта» і процитував такі слова із заяви спецслужби: «СБУ офіційно наголошує, що В. Рубану не надавалися жодні доручення чи повноваження вести будь-які переговори щодо звільнення громадян України».

Після цього Рубан наводить (із купюрами) фотографію одного із датованих 2015 роком документів на бланку СБУ, в якому міститься інформація, що «генерал-полковник запасу Рубан Володимир Володимирович... в складі групи буде пересуватися територією України з метою виконання заходів щодо супроводження вантажів гуманітарної допомоги, проведення евакуації мирних мешканців, організації процесу переговорів з визволення полонених, їх супроводження, пошуку зниклих безвісти та транспортування тіл загиблих (вантаж «200») на автомобільному транспорті, що не підлягає огляду».

У заяві СБУ, між тим, міститься вказівка на переговори поза межами України, в столиці Білорусі Мінську. За інформацією СБУ, пан Рубан міг побувати у Мінську як приватна особа, але він ніколи не брав участі в офіційних перемовинах чи зустрічах.

«Закликаємо тих, хто, безпідставно прикриваючись Службою, втручається у цей делікатний процес, – не гратися долями людей», –йдеться в заяві СБУ.

Згадуваний Рубаном Юрій Тандіт є радником голови Служби безпеки України.

Згідно з даними СБУ, на сьогодні в полоні бойовиків на Донбасі перебуває 131 людина, з часу початку конфлікту на сході України вдалося звільнити 2998 осіб. Переговори про звільнення полонених тривають. Це є однією з умов мінських домовленостей.

XS
SM
MD
LG