Доступність посилання

ТОП новини

ЄС залишить чинними санкції проти Росії – Грібаускайте


Даля Грібаускайте ©Shutterstock
Даля Грібаускайте ©Shutterstock

Президент Литви Даля Грібаускайте вважає, що Євросоюз залишить чинними санкції проти Росії. Про це литовський лідер заявила в інтерв’ю телеканалу ICTV

«Європа розуміє і погоджується з принципами, зазначеними в Мінських угодах, а їх не виконують. Тому санкції залишатимуться», – відзначила президент Литви.

Грібаускайте відзначила, що не бачить військового вирішення проблеми Донбасу.

«Це тривалий шлях, оскільки військового вирішення ситуації просто немає, тільки дипломатичний і політичний», – зазначила Грібаускайте.

Також вона висловила сумніви, що Росія «погодиться на будь-яку миротворчу діяльність на цих територіях».

Євросоюз і США запровадили проти Росії санкції через її роль у конфлікті на Донбасі. Москва заперечує, що на сході України діють її регулярні війська, але визнає наявність людей, які «виконують там певні завдання, в тому числі і військового характеру».

Російська дипломатія та сепаратисти з угруповання «ДНР» 8 січня синхронно виступили з критикою української пропозиції розмістити на Донбасі миротворчу місію ООН.

На початку січня новий постійний представник України при ООН Володимир Єльченко заявив, що однією з форм участі ООН у деескалації ситуації на Донбасі могло б стати розгортання там миротворчої операції.

Бойові дії на сході України тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинуло понад 9 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG