Доступність посилання

ТОП новини

Ракета Falcon 9 успішно вивела на орбіту супутник, приземлення вийшло твердим


Перший ступінь ракети-носія Falcon 9 компанії SpaceX зміг успішно вивести на орбіту європейсько-американський науковий супутник для моніторингу вод світового океану. Невдалою вийшла реалізація іншої частини плану приватної американської компанії – посадити перший ступінь ракети на морську платформу в Тихому океані, посадка вийшла твердою.

Як повідомили в центрі управління польотом, запланованому поверненню завадила втрата вертикального положення при торканні посадкової платформи, що розташовувалася за 200 миль на захід від міста Сан-Дієго.

Запуск був здійснений, як і планувалося, 17 січня о 10:42 місцевого часу з авіабази Вандерберг, на північний захід від Лос-Анджелеса. Відокремлення ступенів ракети відбулося в штатному режимі. Другий ступінь вивів на орбіту супутник Jason-3.

Розміщена на цьому супутнику апаратура здійснюватиме безперервні спостереження і вимірювання рівня світового океану впродовж двох десятиліть.

Наприкінці грудня компанії SpaceX Ілона Маска вдалося вперше в історії світової космонавтики успішно посадити мисі Канаверал перший ступінь ракети Falcon 9.

Головні космічні події року (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:40 0:00

XS
SM
MD
LG