Доступність посилання

ТОП новини

АМПУ: порти України працюють з обмеженнями через негоду


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Порти України працюють з обмеженнями з огляду на складні погодні умови – сніг, вітер, погану видимість, повідомляє прес-служба Адміністрації морських портів України.

За повідомленням, йдеться про Білгород-Дністровський, Одеський, Іллічівський, Усть-Дунайський, Ренійський, Ізмаїльський, Миколаївський, Херсонський порти, а також морські порти «Октябрськ» і «Южний».

«У морських портах, у міру відповідності погодним умовам, виконуються вантажно-розвантажувальні роботи, ведеться вивантаження вагонів, складські роботи. Лоцманська проводка суден здійснюється згідно з умовами і вимогами безпеки мореплавання. Бузько-Дніпровський лиманський і Херсонський морський канал закриті для проходу суден у зв’язку з сильним вітром (15–18 метрів за секунду). Бердянський і Маріупольський морські порти працюють у штатному режимі», – мовиться в повідомленні.

Крім того, за повідомленням, у зв’язку з погіршенням погодних умов (заметіль, снігопад) запроваджена заборона руху транспортних засобів по трасі М-28 «Одеса – Южний».

Як повідомляє головна диспетчерська морського порту «Южний», через штормовий вітер, сила якого досягає 15-20 метрів за секунду, припинене судноплавство в акваторії морського порту «Южний».

Унаслідок складних погодних умов для працівників адміністрації морського порту «Южний» і портових операторів, що здійснюють свою діяльність в акваторії морського порту «Южний», 18 сiчня оголосили вихідним днем.

Раніше сьогодні у Державній службі України з надзвичайних ситуацій повідомили про обмеження руху на дорогах у Миколаївській, Кіровоградській, Одеській і Дніпропетровській областях через сильні снігопади.

XS
SM
MD
LG