Доступність посилання

ТОП новини

Комітет Держдуми Росії відхилив законопроект про покарання за публічну демонстрацію гомосексуальності


ЛГБТ-активісти відзначають Міжнародний день камінг-ауту, Росія, Санкт-Петербург, 11 жовтня 2015 року
ЛГБТ-активісти відзначають Міжнародний день камінг-ауту, Росія, Санкт-Петербург, 11 жовтня 2015 року

Комітет Держдуми Росії з конституційного законодавства і державного будівництва відхилив законопроект, що передбачає адміністративну відповідальність за публічну демонстрацію гомосексуальності. Про це в Twitter написав член комітету Дмитро Гудков.

Законопроект був внесений до Держдуми в жовтні депутатами від Комуністичної партії Російської Федерації Іваном Нікітчуком і Миколою Ареф’євим. Комуністи пропонували доповнити Кодекс Росії про адміністративні правопорушення статтею «Публічне виявлення нетрадиційних сексуальних відносин».

У законопроекті пропонується за «публічну демонстрацію збочених сексуальних уподобань у громадських місцях» запровадити штраф до п'яти тисяч рублів. А ті ж дії на території освітніх, культурних та молодіжних установах, на думку авторів законопроекту, мали б каратися арештом на 15 діб.

У комітеті Держдуми визнали такий захід зайвим, з урахуванням чинного в Росії з 2013 року закону про заборону пропаганди нетрадиційних сексуальних відносин серед неповнолітніх, який передбачає штраф у розмірі одного мільйона рублів. Крім того, «Роскомнагляд» блокує інтернет-ресурси, на яких, як вважають у відомстві, ведеться така пропаганда.

XS
SM
MD
LG