Доступність посилання

ТОП новини

Засуджений за хабарництво екс-суддя Ігор Зварич вийшов з в’язниці – ДПСУ


 (©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Колишній голова Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич, засуджений за хабарництво, вийшов із в’язниці. Про це Радіо Свобода повідомила начальник відділу із взаємодії із засобами масової інформації Державної пенітенціарної служби України Катерина Денисюк.

«Він був звільнений 11 січня з колонії на підставі ухвали Оболонського райсуду Києва від 30 грудня 2015 року. Це рішення ухвалили на підставі так званого «закону Надії Савченко», – повідомила Денисюк.

«Зарахувати Зваричу, засудженому вироком Оболонського районного суду Києва від 19 вересня 2011 року, в строк відбування покарання перебування в установах попереднього ув’язнення з розрахунку один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі. Звільнити Зварича від відбування покарання у виді позбавлення волі … як такого, що повністю відбув покарання у виді позбавлення волі», – йдеться в ухвалі Оболонського райсуду Києва.

У грудні 2008 року Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти тодішнього голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича за хабарництво в особливо великих розмірах. Працівники правоохоронних органів під час обшуків за місцем роботи і проживання Зварича вилучили мільйон доларів та два мільйони гривень.

У вересні 2011 року Оболонський райсуд Києва ухвалив вирок у справі Зварича. Його засудили до 10 років позбавлення воліз позбавленням права обіймати посаду судді строком на 3 роки та конфіскацією майна за одержання хабарів в особливо великих розмірах.

У грудні 2015 року президент України Петро Порошенко підписав так званий закон Савченко – закон «Про удосконалення порядку зарахування судом попереднього ув’язнення у строк покарання», згідно з яким суди зобов’язані враховувати засудженим кожен день, проведений у СІЗО, як два дні відбування покарання.

Зварич провів у СІЗО понад три роки, а загальний термін його перебування в ув’язненні становив сім років.

XS
SM
MD
LG