Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі поранені 3 військових – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі загиблих серед українських військовослужбовців немає, один поранений, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

Він додав, що також двоє українських військових зазнали поранень внаслідок спрацювання вибухівки.

За словами речника АТО, вчора ситуація на сході України дещо загострилася – протягом доби проросійські бойовики неодноразово застосовували важке озброєння, заборонене Мінськими угодами.

Лисенко зазначив, що на луганському напрямку вчора бойові дії не велися, на донецькому напрямку сепаратисти активізувалися по всьому фронту.

«Поблизу селища Луганське наші позиції двічі були обстріляні з БМП. У Зайцеві відбувся мінометний обстріл бойовиків. Дуже неспокійно вчора було у Новгородському, де ворог також застосував БМП та 82-міліметрові міномети. Також регулярно тривають провокації окупантів з використанням стрілецької зброї та гранатометів. Перестрілки тривали як в світлу, так і в темну пору доби», – сказав він.

Лисенко також повідомив, що на маріупольському напрямку сепаратисти двічі обстріляли з БМП позиції сил АТО поблизу Старогнатівки, також бойовики порушили режим тиші у Мар’їнці та Гранітному.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що українські військові обстріляли село Комінтернове, унаслідок чого нібито один мирний житель зазнав поранення. В угрупованні «ЛНР» про бойові дії не повідомляють.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Відтоді, однак, у зоні АТО сторони конфлікту вже неодноразово звинуватили одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG