Доступність посилання

ТОП новини

В Антикорупційному бюро допитали Мартиненка


 Микола Мартиненко
Микола Мартиненко

Колишній народний депутат Микола Мартиненко відвідав Національне антикорупційне бюро України, де відбувся його допит. Про це Радіо Свобода повідомили в прес-службі Антикорупційного бюро.

«О 10:00 він прибув в бюро для дачі свідчень як свідок», – повідомили в прес-службі.

У НАБУ зазначають, що триває слідство, і припускають можливість проведення додаткових допитів Мартиненка, якщо буде така необхідність.

11 січня Мартиненко вдруге не прийшов на допит у Національне антикорупційне бюро України. Причина відсутності Мартиненка – запланована зустріч з прокурором у місті Берн. Враховуючи те, що візит Мартиненка до Швейцарії стосується тієї ж справи, яку розслідує НАБУ, у бюро тоді вирішили перенести допит на 18 січня.

При цьому у НАБУ наголосили, що у разі неявки Мартиненка на допит втретє без поважної на те причини Антикорупційне бюро розглядатиме можливість застосування примусового приводу.

Детективи Національного антикорупційного бюро України відкрили два кримінальні провадження, які пов’язані з екс-депутатом Мартиненком. Бюро викликало його як свідка в рамках досудового розслідування у провадженнях за фактом закупівлі держпідприємством «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» уранового концентрату в австрійського товариства «STEUERMANN», а також за фактом одержання хабарів при закупівлі підприємством «Енергоатом» обладнання у чеського акціонерного товариства «Škoda JS».

Микола Мартиненко (фракція «Народного фронту», що входить до урядової коаліції) заявив, що вирішив скласти мандат, 30 листопада минулого року. У грудні депутати позбавили депутатських повноважень Мартиненка.

Скандали навколо Миколи Мартиненка спалахнули після того, як народний депутат Сергій Лещенко заявив про корупційні звинувачення проти народнофронтівця у Швейцарії. За словами Лещенка, там Мартиненка звинувачують у хабарництві й відмиванні грошей, а саме в отриманні 30 мільйонів франків на банківські рахунки в цій країні від чеської фірми «Шкода – Ядерне машинобудування» (Škoda JS), яка отримала підряд від української державної компанії «Енергоатом». За повідомленнями, Мартиненко неофіційно контролює цю компанію. Крім того, стало відомо і про слідство в цій самій справі щодо Мартиненка в Чехії. Він ці звинувачення відкидає і називає їх нісенітницею й маніпуляцією.

XS
SM
MD
LG