Доступність посилання

ТОП новини

У Міненерго Росії прогнозують завершення 2-го етапу будівництва енергомосту в Крим до травня


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Міністр енергетики Росії Олександр Новак заявив, що другий етап будівництва енергомосту з Росії до Криму планують завершити до кінця квітня. Про це він заявив в ефірі програми «Вести недели», повідомляє прес-служба Міненерго Росії.

«Протягом 3,5 місяців ми введемо в експлуатацію ще 400 МВт. Упевнений, що енергетики до 1 травня впораються з поставленим завданням», – сказав російський міністр.

Він також розповів про ситуацію з цінами на нафту, зазначивши, що Росія перебуває в «найбільш скрутному циклі за останні 45 років».

«Очікуємо, що відновлення балансу попиту та пропозиції потребуватимуть 1–1,5 року. Утримувати баланс зможе ціна в 40–50 доларів за барель», – розповів Новак.

У Криму 30 грудня минулого року повідомили про припинення поставок електроенергії на півострів високовольтною лінією «Каховська –Титан» через пошкодження ЛЕП. Зараз ЛЕП відремонтували, але поставок електроенергії до Криму немає, оскільки закінчилася дія контракту з Києвом.

Зараз анексований Росією Крим забезпечується за рахунок власної генерації, привезених генераторних установок та енергомостом із сусідньої Росії.

2 грудня 2015 року президент Росії Володимир Путін прибув на півострів для запуску першої черги енергомосту з Росії до Криму. 15 грудня він дав команду на запуск другої лінії першої черги енергомосту.

Росія анексувала Крим на початку 2014 року.

XS
SM
MD
LG