Доступність посилання

ТОП новини

Кириленко: українських концертів артиста Сафіни, який виступав у Криму, не буде


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Міністр культури України В’ячеслав Кириленко заявив про скасування концертів у містах України італійського співака Алессандро Сафіни, виступи якого заплановані 21–22 лютого в окупованому Криму.

«Сафіна 21–22 лютого виступає в окупованому Криму на порушення українських законів. Потім планує 5 концертів в інших містах України, які вже не відбудуться», – написав Кириленко у своєму Twitter.

«Не відбудуться, оскільки порушники режиму в’їзду-виїзду в Крим автоматично потрапляють під санкції. Організатори забули попередити співака», – пояснив міністр.

Він нагадав «про повагу до законів і територіальної цілісності України».

«Рецепт простий: скасувати два концерти в анексованих Севастополі та Сімферополі, натомість провести 5 великих концертів в інших містах України», – додав Кириленко.

Раніше повідомлялося, що Міністерство культури України звернулося в Службу безпеки і Міністерство закордонних справ України з проханням встановити законність візиту до анексованого Росією Криму італійського артиста Алессандро Сафіни, який гастролював на півострові у вересні 2015 року. У Криму вже повідомляють про активний продаж квитків на його нові, лютневі концерти на півострові.

Коментарі італійського артиста або його представників, які організовували гастролі в Криму та на материковій Україні, відсутні.

XS
SM
MD
LG