Доступність посилання

ТОП новини

У Парижі покажуть фільм про те, як у Росії судили Сенцова і Кольченка


Олег Сенцов (ліворуч) і Олександр Кольченко (праворуч), архівне фото
Олег Сенцов (ліворуч) і Олександр Кольченко (праворуч), архівне фото

Партнери компанії LetMyPeopleGo фестиваль документального кіно з прав людини Docudays UA запускає проект «Побачити Україну: Docudays UA подорожує по світу», в рамках якого планується показ фільму про суд над кримськими політв’язнями в Росії – режисером Олегом Сенцовим і активістом Олександром Кольченком.

Як розповіли проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії організатори, протягом січня-серпня 2016 року проект відвідає п’ять країн Європи: Францію, Німеччину, Італію, Іспанію і Грецію.

Турне розпочнеться 21 січня в Парижі та буде проходити в приміщеннях кінотеатру «Фільмотека латинського кварталу» та арт-простору «Jour Et Nuit Culture».

Показ стрічки про процес над Сенцовим і Кольченком, а також дискусія, присвячена цій темі, відбудеться в Парижі 30 січня 2016 року.

Всього в французьку програму, яка триватиме майже місяць, увійшло шість українських неігрових стрічок різних років.

25 серпня 2015 року російський суд засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років ув’язнення в колонії суворого режиму. Активісту Кольченку російський суд присудив10 років в’язниці. Їх засудили за звинуваченням в організації терактів у Криму. Обидва українці звинувачення відкидають, називаючи справу політичною.

XS
SM
MD
LG