Доступність посилання

ТОП новини

У Росії владі повідомили про намір провести ходу пам’яті Нємцова


Хода пам’яті Бориса Нємцова в Москві, 1 березня 2015 року (©Shutterstock)
Хода пам’яті Бориса Нємцова в Москві, 1 березня 2015 року (©Shutterstock)

У Росії «Партія народної свободи» направила меру Москви Сергію Собяніну повідомлення про проведення 27 лютого ходи пам’яті вбитого опозиційного політика Бориса Нємцова. Фотографію листа у Facebook опублікував лідер ПАРНАСу Михайло Касьянов.

У зверненні вказується, що, крім «Партії народної свободи», організаторами акції виступлять «Партія прогресу», партія «Демократичний вибір», партія «5 грудня», рух «Солідарність», Комітет протестних дій, а також «відомі громадські діячі та правозахисники».

Касьянов зазначив, що ходою організатори хочуть «привернути увагу громадськості міста, всіх громадян країни до безпрецедентного за своїм нахабством і цинізмом вбивства політичного і державного діяча нової Росії».

«Ми всі зобов’язані своїми діями, спираючись на Конституцію Росії, поставити заслін боротьбі з інакомисленням, розпаленню ненависті до незгодних з політичним курсом керівництва країни», – заявив лідер ПАРНАСу. У зв’язку з проведенням акції Касьянов попросив Собяніна «дати доручення відповідним структурам», щоб заздалегідь – до подачі офіційної заявки – опрацювати «всі необхідні питання».

Борис Нємцов був убитий увечері 27 лютого 2015 року в центрі Москви. У справі про вбивство політика були затримані п’ятеро уродженців Чечні. 18 листопада суд санкціонував заочний арешт ймовірного організатора вбивства Нємцова – колишнього офіцера батальйону «Північ» МВС Чечні Руслана Мухудінова. Замовник злочину досі не встановлений.

XS
SM
MD
LG