Доступність посилання

ТОП новини

Вірменія: суддя відмовився перенести з російської бази процес над російським солдатом, звинуваченим у масовому вбивстві


Валерій Пермяков на суді в Ґюмрі, архівне фото
Валерій Пермяков на суді в Ґюмрі, архівне фото

У Вірменії суддя вірменського суду, що веде розгляд справи російського солдата, звинуваченого в масовому вбивстві, відхилив клопотання адвокатів потерпілих перенести слухання до звичайного суду з території російської військової бази в місті Ґюмрі, де процес відбувається нині.

Підсудний Валерій Пермяков спершу сказав, що йому все одно, де буде відбуватися суд, та потім заявив, що на базі почуватиметься безпечніше.

Суддя Арутюн Мовсісян також відхилив клопотання про його відсторонення, з яким виступили адвокати, заявивши, що суддя перебуває під зовнішнім тиском.

У процесі оголошена перерва до п’ятниці, 22 січня.

Розгляд справи російського солдата Валерія Пермякова, звинуваченого у вбивстві сімох членів однієї родини в місті Ґюмрі на північному заході Вірменії, вірменський суд почав на території російської військової бази в Ґюмрі, де Пермяков проходив службу.

Вбивство вірменської родини Аветісянів, серед них двох малих дітей, сталося 12 січня минулого року. Кримінальні справи відкрили вірменська і російська сторони. У Ґюмрі та Єревані відбулися багатотисячні акції протесту з вимогою, щоб російського військового, якого запідозрили в убивстві, судили у Вірменії.

У серпні 2015 року російський військовий суд засудив цього солдата до 10 років позбавлення волі за іншими звинуваченнями – у справі про дезертирство і викрадення зброї. Нині він відбуває це покарання на території російської бази в Ґюмрі.

XS
SM
MD
LG