Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: сьогодні сепаратисти 28 разів порушили «режим тиші» на Донбасі


Проросійський сепаратист, архівне фото
Проросійський сепаратист, архівне фото

У штабі АТО повідомляють, що сьогодні проросійські бойовики 28 разів порушували «режим тиші» на Донбасі.

У штабі зазначають, що сепаратисти вели обстріли по українських позиціях майже з усіх видів озброєння, зокрема і забороненого Мінськими угодами.

За даними українських військових, на маріупольському напрямку біля Старогнатівки бойовики обстріляли опорні пункти сил АТО з БМП, зенітної установки та гранатомету.

«З мінометів бойовики обстріляли українських бійців біля Лебединського. По наших військових, які тримають позиції неподалік Водяного, кремлівські найманці вели вогонь з 120-міліметрових мінометів. На донецькому напрямку терористи обстрілювали позиції сил АТО з гранатометів та великокаліберних кулеметів. Бандити вели вогонь по опорних пунктах в районі Опитного, Пісків та шахти Бутівка», – йдеться у повідомленні.

Неподалік Красногорівки позиції сил АТО обстріляли з протитанкової гармати та мінометів, додають українські військові.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що українські військові обстріляли селище Широка Балка біля Горлівки. В угрупованні «ЛНР» про обстріли не повідомляють.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Відтоді, однак, у зоні АТО сторони конфлікту вже неодноразово звинуватили одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG