Доступність посилання

ТОП новини

У Києві помічник держсекретаря США обговорив з Турчиновим і Долговим ситуацію на Донбасі


Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов і помічник держсекретаря США з питань контролю над озброєнням, верифікації та дотримання міжнародних угод Френк Роуз під час зустрічі обговорили ситуацію на Донбасі.

«Під час зустрічі сторони обговорили ситуацію на сході України та агресію Росії проти нашої держави, приділивши значну увагу питанню порушення Російською Федерацією міжнародних угод та зобов'язань, у тому числі щодо нерозповсюдження зброї», – повідомляє прес-служба РНБО.

За повідомленням, співрозмовники також обговорили питання співпраці щодо відновлення системи колективної безпеки в Євроатлантичному просторі.

Крім того, сьогодні Роуз у Києві зустрівся з заступником міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігорем Долговим.

Як повідомила прес-служба Міноборони, під час зустрічі йшлося про встановлення міжурядової лінії зв’язку між США та Україною, питання стратегічної стабільності в контексті політики США та Росії, зниження ядерної небезпеки та контролю звичайного озброєння.

«Змушені констатувати, що своїми діями Російська Федерація намагається зруйнувати сформовану після закінчення «холодної війни» європейську архітектуру безпеки, і ми повинні разом давати цьому рішучу відсіч», – сказав Френк Роуз, слова якого цитує прес-служба Міноборони.

У Держдепартаменті США наразі про ці зустрічі не повідомляють.

Помічник держсекретаря США з питань контролю над озброєннями Френк Роуз прибув у Київ 18 січня. Як повідомляли в Держдепартаменті США, Роуз пробуде в Україні до 20 січня і проведе зустрічі з представниками МЗС України, Міноборони, державного космічного агентства.

XS
SM
MD
LG