Доступність посилання

ТОП новини

«Ісламська держава» підтвердила загибель «Джона-джигадиста» – моніторинг


«Джон-джигадист» у відеокадрі з запису 2014 року
«Джон-джигадист» у відеокадрі з запису 2014 року

Угруповання «Ісламська держава» підтвердило загибель свого члена з Британії, відомого як «Джон-джигадист», повідомили у вівторок спостерігачі.

Моніторингова група SITE, що відстежує діяльність ісламістів та інших екстремістів, повідомила, що екстремістське угруповання оприлюднило панегірик загиблому у своєму англомовному пропагандистському виданні Dabiq.

У цьому тексті ісламісти пишуть, що цей бойовик загинув у листопаді минулого, 2015 року, «коли авто, в якому він був, стало ціллю удару безпілотного апарата в місті Ар-Ракка, внаслідок чого авто було знищене, а він загинув відразу».

Цей текст підтверджує версію США, оголошену тоді ж у листопаді, що сумно відомий участю у стратах іноземців бойовик, як вважали тоді у США, найімовірніше, був ліквідований унаслідок удару американського безпілотника біля міста Ар-Ракка в Сирії, що відіграє роль «столиці» для ісламістського угруповання.

Один із колишніх заручників угруповання «Ісламська держава» змальовував «Джона-джигадиста» як кровожерливого психопата, що отримував задоволення від знущань із західних заручників.

Це прізвисько отримав Мохаммед Емвазі з Великої Британії, як він числився у британських документах, або арабською Мухаммад аль-Муаззі. Народжений у родині іракців у Кувейті, він із батьками ще дитиною переїхав до Великої Британії. Він був тим сумно відомим бойовиком із британським акцентом, який брав участь у цілій низці знятих ісламістами на відео демонстративних страт західних заручників.

«Джон-джигадист» брав участь у показових стратах усіх цих людей
«Джон-джигадист» брав участь у показових стратах усіх цих людей

XS
SM
MD
LG