Доступність посилання

ТОП новини

Фонд Навального піде в ЄСПЛ через відмову російських судів приймати позов до Чайки


Юрій Чайка
Юрій Чайка

Російський Фонд боротьби з корупцією звернеться в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) через відмову російських судів приймати позов проти генерального прокурора Росії Юрія Чайки. Про це в Twitter повідомив представник ФБК В’ячеслав Гімаді.

Таке рішення, за його словами, ухвалили після підтвердження Московським міським судом законності дії районних судів.

Фонд боротьби з корупцією опозиціонера Олексія Навального намагається подати позов до суду проти Чайки протягом півтора місяця. У грудні суди відхилили три позови безпосередньо проти генпрокурора Росії, тоді ФБК подав шість різних позовів у чотири суди, де співвідповідачами виступали різні ЗМІ. Ці позови також не були взяті до розгляду.

У позовах про захист честі і гідності ФБК намагався притягти генпрокурора Росії до відповідальності за його слова про те, що розслідування фонду про незаконну діяльність родичів Чайки є «замовленим і брехливим».

Фонд боротьби з корупцією 1 грудня опублікував розслідування, автори якого звинувачують членів сім’ї Юрія Чайки й низку чільних працівників прокуратури в корупції і побудові бізнесу «на здирництві, «відкатах» і рейдерстві», а також у зв’язках зі злочинними угрупованнями. На їхню думку, це було б неможливо без сприяння генпрокурора. Юрій Чайка назвав це розслідування «брехливим» і заявив, що воно було «замовлене» підприємцем Вільямом Браудером, керівником фонду Hermitage Capital, який був одним із ініціаторів ухвалення у США «закону Магнітського» про особисті санкції проти корумпованих російських посадовців. Сам бізнесмен спростував заяву генпрокурора Росії.

XS
SM
MD
LG