Доступність посилання

ТОП новини

Семенченко: 8 криворіжців голодують під кабінетом спікера у Верховній Раді


Криворіжці голодуватимуть до підписання закону про вибори мера (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:56 0:00

Криворіжці голодуватимуть до підписання закону про вибори мера

Жителі Кривого Рогу голодують із вимогою підписання закону про призначення позачергових виборів мера Кривого Рогу.

Як повідомив Радіо Свобода народний депутат Семен Семенченко, всього приїхали 10 активістів, 2 з них допомагають.

Голодування планували провести під стінами парламенту, але через негоду вирішили перенести під кабінет спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана.

Активісти і депутати від об’єднання «Самопоміч» Семен Семенченко і Єгор Соболєв побоюються, що Гройсман спеціально затягує підписання, щоб ЦВК міг скасувати вибори через занадто коротку виборчу кампанію. Вона має становити не менше ніж 50 днів. Останній термін підписання, стверджують у «Самопомочі», – 27 січня.

Гройсман пояснює неможливість підписання закону поданням депутатів від «Опозиційного блоку» про скасування закону про призначення виборів у Кривому Розі.

23 грудня минулого року Верховна Рада України призначила позачергові вибори мера Кривого Рогу Дніпропетровської області на 27 березня 2016 року. Наприкінці грудня Гройсман пояснював неможливість підписати цей закон заявою від представника «Опозиційного блоку», яку має розглянути профільний комітет, про порушення процедури під час розгляду цього законопроекту. Фракція «Опозиційний блок» у Верховній Раді вважає незаконним призначення парламентом позачергових виборів мера Кривого Рогу.

За офіційними даними Центральної виборчої комісії, у Кривому Розі на виборах 15 листопада 2015 року за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 49,25% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 48,83%. Різниця між кандидатами – 752 голоси. Упродовж місяця в місті тривали протести «проти фальшувань результатів виборів». «Опозиційний блок» вважає ті вибори законними.

Відео об’єднання «Самопоміч»

XS
SM
MD
LG