Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську через борги обмежили енергопостачання «Південмашу»


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

У Дніпропетровську через борги обмежили енергопостачання державного підприємства «Південний машинобудівний завод». Інформацію про це підтвердили в Дніпропетровській міській раді і компанії «Дніпрообленерго».

За даними «Дніпрообленерго», завод порушив свої зобов’язання з розрахунків за спожиту електроенергію, накопичений борг склав понад 260 мільйонів гривень.

Як поінформували Радіо Свобода в прес-службі «Дніпрооболенерго», наразі постачання електрики заводові здійснюють за двома лініями замість чотирьох. У випадку аварії на цих лініях без електроенергії можуть залишитися житлові будинки і міський електротранспорт у районі заводу.

«Відповідальність за ризик знеструмлення несе машинобудівний завод, який не оплачує в повному обсязі електроенергію вже протягом трьох років», – заявили в «Дніпрообленерго».

Там також запевнили, що обмеження електропостачання заводові не впливає на екологічну ситуацію в регіоні, адже підприємство не входить до переліку техногенно-небезпечних об’єктів.

Водночас у міській раді Дніпропетровська поінформували, що через знеструмлення «Південмашу» без світла залишалися півсотні будинків, військова частина й низка комерційних структур, пов’язані з заводом спільною інфраструктурою. Наразі цю проблему вирішили, подачу струму поновлено.

В адміністрації заводу ситуацію поки що не коментують. Водночас у незалежній профспілці підприємства Радіо Свобода повідомили, що ситуація з обмеженням енергопостачанням суттєво не вплинула на роботу працівників, вони, як і раніше, працюють в режимі одноденки (один день на тиждень). Як зазначив керівник незалежної профспілки Євген Деркач, працівникам винні зароблені гроші за чотири місяці: востаннє вони отримували зарплату за серпень і аванс за листопад.

2015 року працівники державного підприємства «Південний машинобудівний завод» провели більше ніж десять акцій протесту проти невиплати зарплати. Ситуація склалась через фінансову скруту – підприємству бракувало замовлень на продукцію від держави і комерційних організацій.

XS
SM
MD
LG