Доступність посилання

ТОП новини

Суд заарештував 80% акцій «Брокбізнесбанку» Курченка


Сергій Курченкo
Сергій Курченкo

Печерський суд Києва заарештував 80% акцій «Брокбізнесбанку» в рамках розслідування проти бізнесмена Сергія Курченка. Про це йдеться в низці ухвал Печерського суду Києва від 4 січня, опублікованих в Єдиному реєстрі судових рішень.

«У ході розслідування встановлено, що в серпні 2013 року Курченко, маючи на меті незаконне заволодіння коштами в особливо великих розмірах, для забезпечення незаконної діяльності злочинної організації придбав 80,0273 % акцій у статутному капіталі АТ «Брокбізнесбанк», загальною номінальною вартістю 2 019 999 998,7 гривень», – мовиться в ухвалах суду.

В документах зазначається, що юридично придбання Курченком права власності на вказані акції банку оформлено шляхом укладення договорів купівлі-продажу цінних паперів з підконтрольними йому такими підприємствами з ознаками фіктивності: компанії «Східно-європейська паливно-енергетична компанія», «Айнам», «Алконост», «Амадіна», «Амінамі», «Анкона-торг», «Муйне», «Ультрастарінвест», «Хіган».

Генпрокуратура веде щодо Курченка досудове розслідування за підозрою в розтраті майна в особливо великих розмірах.

За даними СБУ, група CЄПЕК та інші структури Сергія Курченка завдали державі збитків на суму близько 4 мільярдів гривень.

СБУ заявляла про викриття фактів причетності Курченка до злочинних механізмів придбання на користь СЄПЕК медіа-ресурсу UMH group, футбольного клубу «Металіст», ПАТ «Одеський НПЗ» і мережі АЗС у Німеччині.

В СБУ зазначили, що слідчі наклали арешт на особисті рахунки та майно Курченка на загальну суму понад 1,5 мільярда гривень.

У СБУ також заявляли, що Курченко створив і керував злочинною організацією, діяльність якої завдала збитків державі у нафтогазовій і банківський сферах на суму близько 5 мільярдів гривень.

Курченко оголошений у міжнародний розшук. Місце його перебування невідоме.

XS
SM
MD
LG