Доступність посилання

ТОП новини

Міністри оборони США, Франції і Британії засудили дії Росії в Сирії


Російські бомбардувальники на авіабазі Хмеймім у Сирії, підконтрольній владі Асада, архівне фото
Російські бомбардувальники на авіабазі Хмеймім у Сирії, підконтрольній владі Асада, архівне фото

Міністри оборони США, Франції і Великої Британії засудили дії Росії в її втручанні в конфлікт у Сирії, наголосивши, що вони підривають співпрацю і що Москва має припинити удари по сирійській опозиції.

Після зустрічі в Парижі голів оборонних відомств семи країн-учасниць коаліції проти екстремістського угруповання «Ісламська держава», міністр оборони США Аштон Картер заявив: «Росіяни йдуть хибним шляхом зі стратегічного погляду, а в деяких випадках і з тактичного». За його словами, дії Росії призводять до того, що коаліція не має ґрунту для ширшої співпраці з Москвою.

Міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан, зі свого боку, наголосив: «Ми сподіваємося, що Росія зосередиться на зусиллях проти «Ісламської держави» і припинить бомбардувати ті групи повстанців (проти режиму президента Сирії Башара аль-Асада – ред.)., які самі воюють із «Ісламською державою».

А їхній колега з Великої Британії Майкл Фаллон особливо розкритикував повітряні удари Росії через повідомлення про значне число жертв серед цивільного населення внаслідок цих ударів.

Росія вступила у громадянську війну в Сирії на боці режиму президента Бараша аль-Асада наприкінці вересня минулого, 2015 року, офіційно з метою повітряних ударів по позиціях і об’єктах угруповання «Ісламська держава» в цій країні. Але з даних про ці удари, які публікує саме Міністерство оборони Росії, випливає, що більша частина їх завдається по територіях, які контролюють інші супротивники влади Асада й які на десятки кілометрів віддалені від місцевостей, де діє «Ісламська держава». Пізніше Росія змінила термінологію і говорить уже про свої удари не проти «Ісламської держави», а проти «терористів» – так влада Асада називає всіх своїх супротивників без розрізнення.

XS
SM
MD
LG