Доступність посилання

ТОП новини

Європарламент позитивно оцінив виконання Україною плану дій щодо лібералізації візового режиму


Європейський парламент, архівне фото
Європейський парламент, архівне фото

Європейський парламент ухвалив резолюцію з позитивною оцінкою виконання Україною, Грузією і Молдовою плану дій щодо лібералізації візового режиму з Євросоюзом, повідомляє прес-служба Європарламенту.

У резолюції вітається прогрес Грузії, Молдови та України «на їхньому шляху до більш тісної політичної та економічної інтеграції з Європейським союзом».

Депутати Європарламенту також сподіваються, що на майбутньому референдумі в Нідерландах щодо Угоди про асоціацію України з ЄС рішення буде ґрунтуватися на оцінці заслуг України у виконанні угоди.

В Європарламенті також очікують, що українська влада виконає свої зобов’язання щодо боротьби з корупцією, яка залишається великою проблемою для зусиль для реформування України.

Також депутати Європарламенту закликають Росію припинити пряму або непряму участь в конфліктах на територіях цих країн, у тому числі окупацію Криму.

У середу єврокомісар із політики сусідства й переговорів щодо розширення Йоганнес Ган, виступаючи на пленарному засіданні Європарламенту, заявив, що Єврокомісія готує пропозицію про включення України до списку держав, громадяни яких не потребують віз для подорожей «шенгеном».

Наприкінці минулого року Європейська комісія заявила, що Україна виконала критерії для лібералізації Європейським союзом візового режиму для громадян України.

Від початку 2016 року між ЄС та Україною запрацювала також поглиблена та всеосяжна зона вільної торгівлі.

XS
SM
MD
LG