Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко назвав падіння російського рубля ціною за агресію


(архівне фото) (©Shutterstock)
(архівне фото) (©Shutterstock)

Значне зниження курсу російського рубля останнім часом є «ціною, яку платить агресор за безвідповідальні дії», заявив президент України Петро Порошенко.

Як сказав він в інтерв’ю агентству Bloomberg, чим менше Росія буде витрачати на військові витрати, тим краще для неї самої, краще для сусідів і для всього світу.

Крім того, повідомляє прес-служба голови української держави зі швейцарського Давоса, Порошенко заявив про відсутність будь-якого прогресу з боку Росії у виконанні мінських домовленостей. Він наголосив, що режим припинення вогню продовжує порушуватися з боку «терористів», як він назвав спільні сепаратистсько-російські сили на окупованій частині Донбасу, а Україна продовжує втрачати своїх солдатів – при цьому, додав президент, зменшення кількості обстрілів безпосередньо залежить від Росії.

Він також заявив, що його чотиригодинна зустріч із віце-президентом США Джозефом Байденом підтвердила: Україна демонструє прогрес у виконанні мінських домовленостей.

«Говорячи про безпеку в Україні, ми говоримо про безпеку всього європейського континенту і безпеку у світі. Саме тому так важлива деескалація ситуація на сході України та виведення військ із окупованих територій», – наголосив Петро Порошенко.

Президент України бере участь у щорічних зборах Всесвітнього економічного форуму в Давосі, де також проводить низку двосторонніх зустрічей.

Раніше в четвер, 21 січня, на торгах на Московській біржі курс рубля продовжив різке падіння останніх днів до нових рекордно низьких рівнів – до 85,99 рубля за долар і до 93,7 рубля за євро, – і хоча до вечора знову дещо зріс, та не досяг показників попереднього дня.

XS
SM
MD
LG