Доступність посилання

ТОП новини

Ціна нафти зросла – 31 долар за барель


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Ціна нафти двох еталонних сортів – Brent і WTI – зросла зранку 22 січня до рівня 31 долар за барель. Це сталося всупереч оприлюдненому в четвер повідомленню Міністерства енергетики США про зростання комерційних запасів нафти за тиждень з 11 до 15 січня на чотири мільйони барелів – до 486,5 мільйона.

Котирування нафти відреагували на позитивні дані американських та японської фондових бірж, на яких під час останніх торговельних сесій зафіксоване зростання.

Раніше цього тижня нафтові ціни оновлювали майже 13-річні мінімуми, опускаючись до рівня нижче ніж 28 доларів за барель. Чергове падіння сталося після того, як Міжнародне енергетичне агентство попередило, що нафтові ринки можуть «потонути в надлишку» сировини в 2016 році.

Ціна нафти значною мірою впливає на економічне здоров’я країн, залежних від експорту енергоносіїв, зокрема, Росії. На корекцію на нафтовому ринку негайно відреагував курс російської валюти, який 21 січня опускався до рівня понад 85 рублів за долар. Зранку долар у Росії котирується на рівні менш як 82 рублі.

XS
SM
MD
LG