Доступність посилання

ТОП новини

Адвокати російських військових хочуть допитати в суді «міліціонерів» «ЛНР»


Євген Єрофеєв (зліва) і Олександр Александров
Євген Єрофеєв (зліва) і Олександр Александров

Адвокати російських спецпризначенців Євгена Єрофеєва й Олександра Александрова, затриманих на сході України, хочуть заслухати в суді як свідків «міліціонерів» угруповання «ЛНР».

Як передає кореспондент Радіо Свобода, про це захисники заявили на сьогоднішньому засіданні суду у справі російських військових.

На думку захисту, таким чином вони зможуть довести, що Александров і Єрофеєв перебували на Донбасі не як російські військові, а як «добровольці» у складі угруповання «ЛНР». Представники «ЛНР», за словами захисту, мають розповісти, які функції виконували Александров і Єрофеєв і як вони потрапили на окуповану частину Луганщини.

Захист пропонує заслухати бойовиків у режимі відеоконференції, причому «свідки» могли б перебувати на неконтрольованій Україною території. Приїзду «міліціонерів» «ЛНР» на суд у Київ адвокати не допускають, заявляючи про можливі провокації з боку правоохоронців.

Зі свого боку, сторона обвинувачення у справі заявляє, що участь бойовиків «ЛНР» як свідків у справі неможлива, бо українське правосуддя розцінює їх як терористів, і вони можуть розглядатися лише як обвинувачувані чи підозрювані.

Суд над російськими ГРУшниками в Києві триває, наступне засідання заплановане на 27 січня.

У травні 2015 року на Луганщині в зоні проведення АТО були затримані під час бою російські спецпризначенці зі складу Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Росії Олександр Александров і Євген Єрофеєв. Спочатку вони визнали, що є російськими військовими з однієї з частин ГРУ, але в суді відмовилися від свідчень.

XS
SM
MD
LG