Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу ніхто з військових не загинув, двоє поранені – речник АТО


Речник АТО Андрій Лисенко
Речник АТО Андрій Лисенко

Речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко повідомив, за минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, один був поранений, ще один травмувався через підрив на вибуховому пристрої. Про це він сказав у п’ятницю на щоденному брифінгу.

За словами Лисенка, бойовики різко активізували обстріли позицій ЗСУ на донецькому та маріупольському напрямках, епізодично застосовуючи важке озброєння. Обстріли зокрема тривали неподалік Новгородського, Красногорівки, Мар’їнки, Талаківки та у Пісках.

На луганському напрямку триває затишшя, додав речник АТО.

Раніше в прес-центрі штабу АТО повідомили, що впродовж доби 21 січня проросійські бойовики на Донбасі завдали 69 обстрілів позицій українських військових.

Донецькі сепаратисти на своїх сайтах повідомляють, що за минулу добу українські військові 153 рази обстріляли «прифронтову територію ДНР». В угрупованні також заявили, що внаслідок нічного обстрілу з боку ЗСУ загинув один їхній боєць.

Сепаратисти з угруповання «ЛНР» стверджують, що за минулу добу українські військові двічі обстріляли з мінометів територію, яку бойовики контролюють на Луганщині, зокрема з позицій біля Кримського та Троїцького.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Відтоді, однак, у зоні АТО сторони конфлікту вже неодноразово звинуватили одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG