Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ і поліція пояснили: Інтерпол обмежив доступ до даних про розшук Януковича тимчасово, щодо соратників – через скарги


Фото ілюстраційне
Фото ілюстраційне

Інтерпол обмежив публічний доступ до інформації про розшук екс-президента України Вітора Януковича тимчасово. Про це заявив керівник робочого апарату українського бюро Інтерполу Василь Неволя.

«Віктор Янукович та його захисники подали скаргу із проханням про скасування міжнародного розшуку до суду у міста Ліон (Франція) та Комісії з контролю за файлами Інтерполу. На момент розгляду скарги Комісією Генерального секретаріату було прийнято рішення про обмеження публічного доступу до інформації про розшук Віктора Януковича», – пояснив Неволя.

За його словами, інформація про колишнього президента не видалялася з обліку Інтерполу, але тимчасово вилучена із публічного доступу.

Файли про розшук Януковича продовжують існувати у закритій базі Інтерполу, і до вказаної системи мають доступ лише уповноважені на те особи, додав Василь Неволя.

Водночас прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко заявив, що зникнення з сайту Інтерполу даних про соратників Януковича пов'язане зі скаргами розшукуваних на політичні переслідування, передає телеканал «112.Україна».

Раніше сьогодні у «Центрі протидії корупції» повідомили, що з офіційного сайту Інтерполу зникли імена майже всіх екс-посадовців режиму Віктора Януковича, які перебували в міжнародному розшуку, зокрема Миколи Азарова, Раїси Богатирьової, Сергія Курченка, Юрія Колобова, Юрія Іванющенка.

Більшість високопосадовців режиму Януковича, як і сам екс-президент, покинули територію України у лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. За попередніми даними, більшість з них переховуються в Росії.

XS
SM
MD
LG