Доступність посилання

ТОП новини

Суд над обвинуваченими у нападі на «Марш рівності» перенесли


ЛГБТ-активісти пікетували Оболонський суд (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:07 0:00

Оболонський районний суд Києва переніс на 12 лютого розгляд справи обвинувачених у нападі на «Марш рівності» влітку минулого року.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, рішення суду мотивоване тим, що суддя, який розглядає справу, перебуває в нарадчій кімнаті в іншій справі.

Під будівлею суду, де мало відбутися засідання, зібралися ЛГБТ-активісти з вимогою справедливого суду. Активісти хочуть, щоб затриманих судили не за хуліганство, а за злочини на ґрунті гомофобії та трансфобії, проте такі статті не передбачені у Кримінальному кодексі.

«Справи, які ми намагалися зробити на ґрунті ненависті, не дійшли ніякого фіналу лише тому, що у Кримінальному кодексі не передбачені злочини на ґрунті гомофобії і трансфобії. Через це справи були розглянуті як «хуліганство» та «опір правоохоронним органам»», – заявив ЛГБТ-активіст Юрій Йорський.

На «Марші рівності», який відбувся 6 червня минулого року, близько 20–30 агресивно налаштованих молодих людей прийшли на місце збору учасників «Маршу рівності». Вони розпиляли у натовп сльозогінний газ і кидали димові шашки. Правоохоронці вишикувались кордоном і не допустили відкритої сутички. Постраждали щонайменше семеро учасників «Маршу рівності» й 11 правоохоронців.

XS
SM
MD
LG