Доступність посилання

ТОП новини

Корбан каже, що зберігає вдома дитячі книжки, а не «чорну бухгалтерію»


Геннадій Корбан
Геннадій Корбан

Лідер партії «Укроп» Геннадій Корбан заявляє, що зберігає вдома дитячі книжки, а не «чорну бухгалтерію». Про це він заявив в Апеляційному суді Києва, який розглядав скаргу адвокатів на рішення Дніпровського районного суду столиці про арешт Корбана.

«У мене вдома, крім дитячих речей і книжок, нічого немає і бути не могло. Тож давайте дивитися в протоколи обшуків, давайте дивитися нормальні документи, а не те, що вони показують на своїх шоу. Вони забрехалися...», – сказав Корбан, прокоментувавши заяви прокуратури про те, що нібито у нього вдома вилучили «чорну бухгалтерію».

Раніше сьогодні прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко заявив про вилучення «чорної бухгалтерії» під час обшуків у Корбана. За його словами, ці документи свідчать, що «фінансування злочинного угруповання під керівництвом лідера партії «Укроп» Геннадія Корбана здійснювалося паралельно з фінансуванням політичних проектів» з одного джерела.

Сьогодні Апеляційний суд Києва переніс на 25 січня розгляд скарги захисту лідера партії «Укроп» на рішення Дніпровського райсуду про тримання його під вартою.

28 грудня 2015 року Дніпровський районний суд Києва вирішив змінити Корбану запобіжний захід з домашнього арешту на тримання під вартою терміном до 25 лютого 2016 року. Засідання щодо зміни запобіжного заходу тривало кілька днів.

31 жовтня 2015 року лідера партії «Укроп» затримала СБУ. Його підозрюють у причетності до викрадення людей, у створенні злочинної організації, перешкоджанні діяльності виборчих комісій та привласненні коштів благодійної організації в особливо великих розмірах.

Корбан причетність до цих злочинів відкидає і називає їх політично мотивованими.

XS
SM
MD
LG